Leuke weetjes over verpakkingen en verzendprocedures

Geplaatst op

In de moderne wereld van online supermarkten en e-commerce binnen handbereik, denken we bijna nooit meer na over de wereld van verpakkingen en verzendingen die honderden en duizenden industrieën over de hele wereld mogelijk maken. Verzendverpakkingen op maat kunnen een enorme impact hebben op je merk als geheel en we hebben de feiten in huis om dat te bewijzen. Hier zijn 10 verbazingwekkende statistieken over verpakkingen en de verzending die je twee keer laten nadenken over de huidige modellen.

  • Consumenten vormen vaak binnen zeven seconden hun mening over een merk. Aangepaste logoboxen en retailverpakkingen met een positief merkimago zijn cruciaal voor de conversie.
  • Het eerste patent voor karton werd in 1856 verleend. Het wordt sinds 1903 gebruikt voor op maat gemaakte verzenddozen. Dat is meer dan een eeuw van op maat gemaakte productdozen!
  • Uit onderzoek blijkt dat consumenten de verpakking van een product bijna even belangrijk vinden als het merk zelf. Vaak worden ze als hetzelfde gezien, vooral bij merkverpakkingen.
  • Bedrijven die de nodige aandacht besteden aan hun verpakkingen melden vaak een stijging van 30% in de belangstelling van de consument.
  • Golfkartonnen verpakkingen zijn de grootste sector binnen de verpakkingsindustrie, met alleen al in Noord-Amerika meer dan 1500 dozenfabrieken.
  • Ongeveer 90% van alle producten in de VS worden verzonden met kartonnen verpakkingen.
  • Shoppers zullen gemiddeld 30% meer uitgeven aan een aankoop als de verzending gratis is inbegrepen.
  • Een langzame verzendtijd zal 41% van de klanten ervan weerhouden om een aankoop te doen.
  • Ongeveer 52% van de online klanten die goederen in aangepaste verzenddozen ontvangen, geeft aan dat ze eerder geneigd zijn terug te keren naar hetzelfde bedrijf voor een volgende aankoop.
  • In 64% van alle beslissingen die in de winkel worden genomen, wordt de winkelier naar de winkel getrokken en koopt hij een product direct uit de schappen, zonder dat er onderzoek naar wordt gedaan. Je verpakking kan een grote rol spelen bij het maken van die keuze voor uw product boven dat van een concurrent.

Onderschat de kracht van verpakkingen niet, ze hebben invloed op het imago van het product en helpen deze veilig aan te komen. Als je op zoek bent naar verzendverpakkingen neem je een kijkje op de website van 123Envelop.

Gerelateerde berichten

Versterk het Team van Alcmaria: Schoonmaak Vacatures in Purmerend

In de bruisende stad Purmerend, bekend om zijn gastvrijheid en gemeenschapsgevoel, speelt Alcmaria Schoonmaakbedrijf een cruciale rol in het...

Lees meer

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden