Voordelen van het oprichten van een BV

Geplaatst op

Een eenmanszaak moet een gedegen administratie voeren. Daarnaast is het fijn om medewerkers in te kunnen huren en directionele taken te kunnen scheiden. Oprichten BV maakt dit soort zaken makkelijker. Meer voordelen van een BV bespreken we in deze blog. Lees snel verder en laat je inspireren.

Niet aansprakelijk

Het voordeel van een BV ten opzichte van een eenmanszaak is dat je niet privé aansprakelijk bent voor financiële debacles. Bij een BV weet je dat je goed zit als je failliet mocht gaan met je bedrijf. Een BV is een rechtspersoon en staat dus los van jou. Bij een eenmanszaak is dit niet zo.

Verdeling directietaken

Met een BV is het gemakkelijk om directietaken te verdelen. Dit maakt het gemakkelijk om je bedrijf uit te breiden en te structureren. De rollen van bestuurder, aandeelhouder en oprichter kunnen uit elkaar gehaald worden.

Aandelen uitgeven

Wanneer je kapitaal wil aantrekken dan kun je aandelen uit geven. Een eenmanszaak kan dit niet. Een BV oogt daarnaast professioneler, omdat het een rechtspersoon is. Het oprichtingsbedrag voor een BV ligt hoger. Dat zend een signaal uit. Je investeert meer. Dat straalt vertrouwen uit. Met een BV kun je aandelen overdragen. Dat is een goede manier om kapitaal aan te trekken.

Conclusie

Wanneer je bedrijf door de jaren heen groeit, kan het wenselijk zijn om een BV op te richten. Dan kom je in aanmerking om aandelen uit te geven. Wanneer je bedrijf zo’n 100.000 euro winst maakt, is het aantrekkelijk om een BV op te richten. Dan heb je allerlei fiscale voordelen. Een expert kan je hier alles over vertellen. Vroeger was het zo, dat je als bestuurder jezelf een salaris moest uitkeken, van 44.000 euro per jaar. Dat hoeft nu niet meer, voor de eerste 3 jaar. Op deze manier hou je meer geld over om in je bedrijf te steken.

Een eenmanszaak blijven

Wanneer je omzet te klein is, je alles zelf doet en je ook niet van plan bent om te groeien, maar gewoon lekker een kleine ondernemer wilt blijf, dan is een eenmanszaak een perfecte constructie. Je kunt trouwens ook gewoon mensen aannemen in een eenmanszaak. De voordelen van een BV zijn dus pas rendabel wanneer je winst aanzienlijk is en buiten de dimensie van de eenmanszaak valt.

Meer ontdekken?

Op onze site kun je veel nieuwe dingen ontdekken, zoals de zeven tips om je bedrijf te beschermen bij een scheiding. En de essentiële tips om deze scheiding psychisch te overleven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze informatieve blogs voor interessante inzichten in het MKB en hoe daarin te slagen.

Contactgegevens

Via info @ sos-mkb.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden